Studeren

Zorgcentra De Betuwe wil talent een plaats geven. Ze vinden het belangrijk een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van kennis van hun (toekomstige) medewerkers.

Een opleiding volgen kan op de volgende manieren:

 

  • Beroepsbegeleidende Leerweg

Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) staat voor een combinatie van werken en leren. Wil je op deze manier een opleiding volgen, dan kan je solliciteren bij Zorgcentra De Betuwe. Naast de uren die je werkt en leert in de praktijk bij Zorgcentra De Betuwe, ga je één dag in de week naar school.

Binnen onze locaties zijn met name de volgende opleidingsvarianten mogelijk:

- Helpende Zorg en Welzijn, niveau 2

- Verzorgende (IG), niveau 3

- Verpleegkundige niveau 4

- Medewerker Maatschappelijke Zorg, niveau 3 en 4

Begeleiding

Gedurende de opleiding wordt je begeleid door een praktijkopleider van onze afdeling Opleidingen. Hij of zij draagt zorg voor de coördinatie en continuïteit van je leerproces. Daarnaast wordt je in de praktijk begeleid door een werkbegeleider.

Kosten

De kosten van de opleiding, inclusief het boekengeld, worden betaald door Zorgcentra De Betuwe. Ook vergoeden zij vier uur per week aan lestijd.

 

  • Stages

Graag geeft Zorgcentra de Betuwe binnen de organisatie stagiaires de kans ervaring en kennis op te doen.

Stage lopen?

Wil je bij ons stage lopen? Stuur dan een open sollicitatie. Geef in je brief aan voor welke stageplaats je in aanmerking wilt komen en vermeld je motivatie.

Welke stageplaatsen bieden zij?

In onderstaand overzicht kun je zien voor welke opleidingen zij regelmatig stageplaatsen aanbieden. De meeste stageplaatsen worden zelf via het opleidingsinstituut geregeld. Zij bieden stageplaatsen aan leerlingen van verschillende MBO-, HBO- en universitaire opleidingen:

Zorg en Welzijn

» Helpende Zorg en Welzijn, niveau 2

» Verzorgende (IG), niveau 3

» Verpleegkundige, niveau 4

» Verpleegkundige, niveau 5 (HBO-V)

» Medewerker Maatschappelijke zorg, niveau 3 en 4.

» Maatschappelijk Werk

Paramedische beroepen

» Fysiotherapie

» Ergotherapie

» Logopedie

Overig

» Facilitaire opleidingen

» Administratieve opleidingen

» Personeelsopleidingen

» Opleiding tot Verpleeghuisarts

» Communicatieopleidingen

 

  • Maatschappelijke stages

Het is de bedoeling dat alle jongeren in Nederland tijdens hun middelbare schoolperiode een tijdje vrijwilligerswerk verrichten, een zogenoemde maatschappelijke stage. Het doel van deze stage is kennismaking met het leveren van een onbetaalde bijdrage aan de samenleving. Dat is goed voor hun eigen persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor de organisatie en mensen waarmee zij in contact komen. De stage moet zinvol zijn, niet alleen voor de organisatie waar het vrijwilligerswerk wordt verricht, maar ook voor de leerling die merkt dat zijn of haar inzet ertoe doet.

Ook bij Zorgcentra De Betuwe kunnen leerlingen van middelbare scholen een maatschappelijke stage lopen. De leerlingen leveren hiermee een bijdrage aan het welzijn van cliënten en hun omgeving.

Wat levert het op?

Een maatschappelijke stage levert veel op; leerlingen ervaren hoe leuk het is voor een ander iets te betekenen en vrijwilligerswerk krijgt daardoor een ander, beter, imago. Voor de cliënten van Zorgcentra De Betuwe levert het ook iets op: zij krijgen net dat beetje extra persoonlijke aandacht en komen (weer) in contact met de jongere generatie van onze samenleving.

Maatschappelijke stage bij Zorgcentra De Betuwe

Wil jij jou maatschappelijke stage lopen bij Zorgcentra De Betuwe en in contact komen met cliënten van onze zorglocaties? Je bent van harte welkom.

 

Als leerling of als stagiair zijn er ook vastgestelde salarissen of vergoedingen geregeld

Artikel 3.2.2 Salarisgarantie leerling-werknemer

1. Indien een werknemer, die reeds in dienst is anders dan als aspirant leerling, de opleiding verzorgende respectievelijk verzorgende-IG gaat volgen, dan behoudt deze leerling-werknemer het salaris behorende bij de salarisschaal van de laatstelijk uitgeoefende functie, tenzij het salaris bij de voor de opleiding geldende schaal hoger is.

2. De werkgever kan de salarisgarantie als bedoeld in lid 1 uitbreiden met een of meer van de overige basisopleidingen als bedoeld in artikel 3.2.1

3. De werkgever kan ten positieve afwijken van het leerling-salaris van een van de basisopleidingen als bedoeld in artikel 3.2.1, indien de leerling-werknemer, voorafgaand aan de indiensttreding, elders op grond van betaalde arbeid een hoger salaris verdiende dan het betreffende leerling-salaris.

4. De leerling-verpleegkundige, die in het bezit is van een diploma ziekenverzorging of diploma verpleegkundige wordt, onverminderd de bevoegdheid als bedoeld in lid 2, gedurende de periode van de nieuwe leer/arbeidsovereenkomst gesalarieerd:

- bij het bezit van het diploma ziekenverzorging: volgens de jeugdschaal dan wel volgens een van de inpassingstabelnummers, behorende bij de salarisschalen van functiegroep 30;

- bij het bezit van het diploma verpleegkundige: volgens de jeugdschaal dan wel volgens een van de inpassingstabelnummers, behorende bij de salarisschalen van functiegroep 35.

 Artikel 3.2.7 Overige BBL opleidingen in het kader van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs (WEB)

1. Bij indiensttreding geldt voor de werknemer die in opleiding is in het kader van een van de overige BBL opleidingen van de WEB, niet zijnde de opleiding als bedoeld in artikel 3.2.1, de jeugdbedragen (bij leeftijd van 21 jaar of ouder: de salarisschaal van de functiegroep) behorende bij een door de werkgever vastgestelde schaal die ligt onder de salarisschaal van de laagst voorkomende schaal voor de functie waarvoor wordt opgeleid.

2. Het onder 1 bedoelde salaris wordt aangepast aan de omvang van het dienstverband. Deze omvang wordt bepaald door het aantal uren arbeid dat gegeven de organisatie van het onderwijs kan worden verricht.

Artikel 3.2.8 Overige opleidingen

Indien een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan met het oog op een opleiding, anders dan genoemd.