Aanwezige overlegvormen binnen de Troelstrahof

  • Elke 1ste maandag van de maand vindt er een teamoverleg plaats in de Ontmoetingsruimte. Het teamoverleg duurt in principe een uur. Elk personeelslid wordt verwacht aanwezig te zijn mits hij of zij niet ziek is of vakantie heeft. De coördinator zit dit overleg voor. De eerste 10 minuten worden besteedt aan het bespreken van de zorgvragers en daarna is er steeds 10 minuten de tijd voor een onderwerp wat een teamlid belangrijk vindt om te bespreken. Van dit overleg worden notulen gemaakt door een van de aanwezigen teamleden.

 

  • Een geheel ander overleg is de Zorgleefplanbespreking. Deze vindt 2x in het jaar plaats met de betreffende zorgvrager die is uitgenodigd, de 1ste contactpersoon van deze zorgvrager, de coördinator van de afdeling, de arts en evt. de fysio- en ergotherapeut, maatschappelijk werker, psycholoog en/of diëtiste. Van deze bespreking wordt verslag gemaakt door de coördinator in het Zorgleefplandossier. ( Het is een plan wat wordt gemaakt in overleg met de bewoner en contactpersoon en waar voor getekend moet worden, dit bepaalt nl de zorg die een bewoner nodig heeft en waar 2 x per jaar een evaluatie van moet komen.)

 

  • Wekelijks vindt er een overleg plaats met de verpleeghuisarts  op locatie of evt. telefonisch. Revalidatie zorgvragers worden wekelijks, kort, in een zorgleefplanbespreking op W15 in de Beatrix besproken.

 

  • Overleg met  disciplines zoals zijn fysio-, ergotherapeut of diëtiste kan via de mail of op locatie.

 

  • Een overlegvorm voor leerlingen is het M PB.

Gemiddeld 1x in de zes weken komen leerlingen van hetzelfde niveau bij elkaar onder leiding vaneen praktijkopleider. Er wordt dan in 1,5 uur een praktijkprobleem ingebracht door één van de leerlingen. Via intervisie-methode wordt dit probleem besproken en ieder persoonlijk maakt een reflectieverslag.